Baraze-pikkuleipiä ja minttuteetä

Esityksissä yleisölle tarjottiin Lähi-idän baraze-pikkuleipiä. Niitä voi nauttia kookoshiutaleissa pyöriteltyjen taateleiden ja minttuteen kera.

Baraze pikkuleivät
noin 40 kappaletta

5 dl vehnäjauhoja
1,25 dl mannasuurimoita
1,25 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia ja jos onnistut saamaan:
1 tl Mahleb-maustetta, joka on veikselinkirsikankivijauhetta, eli cherry kernel powderia
1,25 dl vettä
1 dl voisulaa
1,25 dl seesaminsiemeniä
tai yhdistelmä pistaasipähkinärouhetta ja seesaminsiemeniä
1 rkl hunajaa
2 rkl vettä

1. Paahda seesaminsiemenet pannulla kullanruskeiksi ja siirrä keittolautaselle jäähtymään.

2. Sekoita keskenään hunaja + vesi ja kaada seesaminsiementen päälle.
Sekoita hyvin.

3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää voi ja sekoita huolellisesti sormin nyppien sileäksi seokseksi. Lisää vesi vähitellen käsin vaivaten kunnes muodostuu pehmeä taikina.

4. Jaa taikina 40 palaseen. Pyörittele palat palloiksi. Litistä taikinapalloa hieman ja pyöritä seesamiseoksessa molemmin puolin. Tämän jälkeen taputtele vielä kämmenellä niin, että seesaminsiemenet tarttuvat lujasti leipäseen.

5. Aseta valmiit leivonnaiset leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Minttutee
6 annosta

1 rkl vihreää teetä (kiinalainen gunpowder)
3 rkl tuoretta minttua
6 tl sokeria
6 dl vettä

1. Mittaa teekannun pohjalle teenlehdet, sokeri ja mintun nypityt lehdet.

2. Kaada päälle kiehuva vesi. Anna hautua 3 minuuttia.

3. Kaada teetä kannusta lasiin ja takaisin lasista kannuun, jotta maut sekoittuvat.

4. Tarjoa tee pienistä laseista.